// LVA, Hamburg [D]

Over het hele terrein van de Landesversicherungsanstalt Hamburg ligt een deken van grindvelden, waterpartijen en een minimale begroeiing. Het glazen gebouw, waarin de hemel weerspiegelt, weerspiegelt wederom in de vijver. De hemel, het gebouw, het water gaan in elkaar over in een landschap van verandering. Over de vijver heen is een archetype brug ontworpen als toegang voor mindervaliden .

(1) hoofdgebouw met patio’s
(2) parkeerterrein
(3) voorplein met brug
(4) waterpartij
(5) laden en lossen

Gegevens:
opdrachtgever: LVA Hamburg
bouwsom: 1.350.000 Euro
stand van zaken: uitvoering 2004
eigen bijdrage: projectleider en projectteam, bureau Prof. Gustav Lange, Hamburg
Bild 1 Seite 1
Bild 2 Seite 2
Doorsnede voorplein
Bild 3 Seite 3
Bouw brug
Bild 4 Seite 4
Overgang gevel-terrein
Dakbegroening
Bild 5 Seite 5
Plantenkeuze
Bild 6 Seite 6
Patio, waterpartij
Bild 7 Seite 7